| 
  | 
 У Львові представлять «Кулінарні історії Соломії Крушельницької» 
5 травня 2016, четвер 
Поширити у Facebook 
 
Проект відбудеться у рамках святкування 760-річчя Львова.  
 
 
Про це «Дню» розповіла в.о. директора Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької, головний зберігач фондів музею Ірина Криворучка. 
 
За словами Ірини Євгеніївни, ювілей міста і його слоган «Розкажи свою історію» – чудова нагода представити нові образи світової слави оперної діви Соломії Амвросіївни Крушельницької (1872 – 1952), котру називали «Вагнерівською примадонною» XX століття і співати з якою на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо та Федір Шаляпін. Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував співачці свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй».  
 
Успіхи Крушельницької на оперних сценах світу були успіхами і визнанням української музики й мистецтва. 
 
«Кулінарні історії Соломії Крушельницької» можна буде почути у ресторані «Ратуша», що на пл. Ринок, 1. Вестиме презентацію Ірина Криворучка, яка вважає, що прекрасний стилізований інтер’єр ресторану стане добрим тлом для проведення саме такого вечора. 
 
До слова, не обійдеться і без музичного супроводу, який забезпечить солістка Львівської філармонії Лілія Коструба. 
 
Страви на дегустацію готуватимуть кухарі ресторану «Ратуші». Скільки їх буде, Ірина Криворучка не розголошує. 
 
 Каже, що наразі це – таємниця. Одначе обіцяє, що наїдків буде кілька, всі – оригінальні, а головне – смачні.   
  
Автор: Тетяна Козирєва 
Виконавці: Лілія Коструба 
Джерело: Газета «День» 
 
 
 |